КУХАР, КОНДИТЕР
Кухар, кондитер – фахівець середньої ланки в індустрії харчування, уміє готувати страви національної кухні, європейської кухні, традиційної та креативної кулінарії.
КУХАР -КОНДИТЕР – це бухгалтер і економіст
КУХАР -КОНДИТЕР – це інженер, вміло керуючий технологічним обладнанням
КУХАР -КОНДИТЕР – це художник, який створює зі звичайних продуктів кулінарні шедеври
ТЕРМІН НАВЧАННЯ:
На базі 9-ти класів (з отриманням повної середньої освіти) – 3,5 роки.
Кондитер – фахівець, що володіє знаннями і навичками приготування кондитерських виробів. Він повинен володіти вишуканим смаком, фантазією і творчим мисленням. Кращі творіння кондитерів по праву порівнюють з творами мистецтва. Ця професія вимагає від людини наявності тонкого смаку, гарного нюху, смакової пам’яті, а також творчої уяви.
Майстерність кухаря полягає в умінні поєднувати різні смаки, використовувати широку гаму смакових відтінків і ароматів для приготування смачних, корисних і вишуканих страв.
КУХАР -КОНДИТЕР ПОВИНЕН ВОЛОДІТИ ТАКИМИ ЯКОСТЯМИ:
ГАРНИЙ СМАК, ТВОРЧЕ МИСЛЕННЯ, ГАРНА ПАМ’ЯТЬ, ТЕРПЛЯЧІСТЬ І СПОСТЕРЕЖЛИВІСТЬ, ФІЗИЧНА ВИТРИВАЛІСТЬ.