YouTube RSS
Home Без рубрики «КРАЩИЙ ШЕФ -КУХАР ВПУ №92-2017».
formats

«КРАЩИЙ ШЕФ -КУХАР ВПУ №92-2017».

Конкурс професійної майстерності

«КРАЩИЙ ШЕФ -КУХАР ВПУ №92-2017».

30 березня на базі навчально-виробничого центру сучасних технологій ВПУ №92 відбувся конкурс професійної  майстерності  з професійної компетенції «Кулінарне мистецтво» на звання  «КРАЩИЙ ШЕФ -КУХАР ВПУ №92-2017».

Учасниками конкурсу стали учні груп :

Остріков Ярослав  гр.2-5, Заїка Вікторія  гр.2-5, Грищенко Роман  гр.3-3, Сорока Микита гр.3-3, Задорожня Олеся гр.3-3, Гриньов Іоанн гр.3-2, Дегтяренко Ірина гр.4-2, Брикова Юлія гр.4-3, Воронов Артем гр.4-3, які мають 4розряд кухаря.

Конкурсантам треба було працювати за трьома модулями. З наданого (однакового) набору продуктів створити авторські страви:

1модуль – холодну закуску з оселедця та овочів (1порція);

2модуль – основну страву з курячого філе,апельсину,грибів,рису та інших інгредієнтів (1порція);

3модуль – домашнє завдання-десерт (1порція).

Були обмеження й у часі приготування – учні мали встигнути приготувати та подати перші два модуля  за 60 хвилин.

Цікавим було суддівство конкурсу. Воно здійснювалось у двох вимірах:

1.Роботу учнів, їх зовнішній вигляд, стан робочого місця, навички роботи з інструментом та обладнанням оцінювали експерти – майстри виробничого навчання Бабак С.І.,Лебедєва Л.С.,Бадах Г.М.,які підготували учнів до змагання,але учнів своєї групи вони не оцінювали, тільки з інших груп.

2.Журі оцінювало лише якісні характеристики страв учасників.

Головою журі була запрошена заступник директора КП «КШХ» Сєвєродонецької міської ради Вєдєрнікова Оксана Михайлівна.

Членами журі стали: заступник директора ВПУ №92 м. Сєвєродонецька  Кудря К.М.; завідуюча навчальними майстернями НВТК Бєлікова В.В.; голова методичної комісії кулінарів  Михайловська Т.Г.; викладач спецдисциплін  Михайловська Н.В.; майстри виробничого навчання Трощило Т.К., Башкардіна Н.І., Сталінська О.М.

Після привітання учасників,жеребкування та інструктажу з охорони праці закипіла робота. Конкурсанти творили свої страви у повній тиші, і лише піднімали  руку,коли страва була готова до подачі. Офіціанти (учні групи 1-7) виносили страви на демонстраційний стіл у залу кафетерію й виставляли біля номеру, під яким працював учасник. Майже всі вклалися у відведений час.

Робота журі була дуже складною, бо страви були різні, як за подачею, так і за смаковими якостями.

Десерти здивували усіх, настільки вони були цікавими,красивими,апетитними.

Але конкурс  -це є змагання на самого кращого фахівця. За сумою балів перемогли учні:

Грищенко Роман  гр.3-3  –  1 місце;

Воронов Артем гр.4-3  –     2 місце;

Сорока Микита  гр.3-3 –     3 місце.

У заключному слові, голова журі Вєдєрнікова О.М. наголосила, що диво кулінарної майстерності не має меж і ми мали нагоду його спостерігати.  Так тримати!

CIMG6927 CIMG6939 CIMG7023 CIMG7039 CIMG7045 CIMG7047 CIMG7051

Старший майстер ВПУ №92

Нікончук Л.Я.

Коментарі Вимкнено до «КРАЩИЙ ШЕФ -КУХАР ВПУ №92-2017»..
© Sait VPU 92